Csokoládékészítés nagyoknak és kicsiknek
Pénteken 19 órától csokoládékészítés és csokoládé ismeretek felnőtteknek, másnap, szombaton 15 órától a gyerekeket várjuk csokoládé készítésre. Szombaton este 18 órától Csokoládé akadémia nem csak édesszájúaknak!
2013. február 8., péntek, 19.00
Csokoládékészítés és csokoládé ismeretek
Ezen a kurzuson saját magad készíthetsz csokoládét, amiket hazavihetsz, és megajándékozhatod velük szeretteidet is. Megismerkedhetsz a csokoládé titokzatos világával, történelmével, elkészítési módjaival, és megtudhatod, hogy miért nem lehet kakaóból és cukorból csokoládét készíteni. Elsajátíthatod a csokoládékészítés alapjait – francia étcsokoládéval fogunk dolgozni. Azért, hogy otthon is járhasd az édes bűnbeeséshez vezető utat, kizárólag olyan eszközökkel dolgozunk, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak, így a tanfolyamot követően otthon is el tudod készíteni a kurzuson látott csoki nyalókát, a magos-gyümölcsös tallérokat, és a kis táblás csokit is.
A kurzusokon párban dolgozunk, méghozzá állva. Ezért fontos, hogy hozz magaddal tiszta talpú, kényelmes cipőt, és bár kötényt adunk, olyan ruhát viselj, amit nem fogsz sajnálni, ha csokis lesz. Mivel a kakaóvaj könnyen olvad, hűvösben fogunk dolgozni, éppen ezért ügyelj a réteges öltözködésre!
A kurzus hossza: 3,5 óra
Részvételi díj: 12.000 Ft/fő
A Padlásra bejárat a Matrix Hotelen keresztül!
Minimális létszám: 12 fő
A részvételi díj magában foglalja a kötényt is, amit haza is vihetsz.
Cikk a kurzusról: Szeged Ma
2013. február 9., szombat, 10.00
Csokoládékészítés gyerekeknek
A kicsik imádják az édességet – éppen ezért miért ne próbálhatnák meg maguk is elkészíteni? Ezen a foglalkozáson a gyerekekkel készítünk számos apró csokoládét nem keserű étcsokiból. A gyerekek a saját maguk készítette édességet hazavihetik magukkal – csak remélheted, hogy a családtagokat is megkínálják! A kurzuson készült csokoládét tejérzékeny gyerekek is bátran készíthetik és fogyaszthatják.
A kurzus hossza: 1,5 óra
Részvételi díj: 3.500 Ft/fő
Minimális létszám: 10 fő
A Padlásra bejárat a Matrix Hotelen keresztül!
2013. február 9., szombat, 18.00
Csokoládé akadémia nem csak édesszájúaknak
A bemutatón megtudhatod, hogyan készül a csokoládé és miért úgy. A bemutató során készítünk táblás és apró csokoládét, mártott gyümölcsöket és korpuszos bonbonokat. A helyben készített csokoládékat a részt vevők elfogyaszthatják vagy hazavihetik.
A bemutató tervezett hossza: 1,5 óra
Részvételi díj: 6.000 Ft/fő
A Padlásra bejárat a Matrix Hotelen keresztül!